2023 ett nytt spännande år för ungdomsappen

2023 – Ett spännande år med många nyheter

Så var det nya året här och 2022 till ända. Det var ett väldigt speciellt år 2022, inte minst för oss personligen som jobbar med Ungdomsappen. Kriget i Ukraina tog tyvärr fokus på det mesta i vår värld och inte minst så även för oss. Just därför känns det lite extra bra att blicka framåt mot ett nytt år med nya möjligheter. Vi har bestämt oss för att 2023 ska bli “vårat” år, det vill säga ett år då Ungdomsappen på allvar tar fart och där vi skapar nya möjligheter för en meningsfull, mer inkluderande och trygg fritid. För alla barn och unga i Sverige.

Här är lite av de saker som vi håller på att jobba med för att förverkliga den visionen.

Nya funktioner och tjänster i Ungdomsappen

Just nu jobbar vi för fullt med att ta fram nya funktioner och tjänster i Ungdomsappen. Dessa är framtagna tillsammans med våra kunder och vi är stolta över all den feedback vi fått. Vi kommer bland annat att utveckla följande:

 

Grupper

Skapa grupper med Ungdomsappen

Vi kommer att lansera en ny funktion i Ungdomsappen där ni som verksamhet och kommun kan skapa grupper. Dessa grupper kan användas för att tilldela evenemang eller förmåner. Till exempel kanske ni har en cafégrupp som hjälper till med caféet. Ni kanske vill belöna deltagarna med ett par unika förmåner bara för dem. Det kommer ni kunna göra med den här funktionen.

Eller så kanske ni har en tjejgrupp som ni vill hitta på egna evenemang med, då kan ni skapa dessa endast för tjejgruppen. 

Möjligheter för föreningar att vara med

Men grupper skapar även möjligheter för föreningar, skolor, bibliotek och andra aktörer som jobbar med ungdomar att börja använda ungdomsappen. Exempelvis kanske den lokala Jujutsu-föreningen vill vara med och kommunicera med sina ungdomar. Det kommer de kunna göra genom grupper som de skapar i appen. På så sätt kan Ungdomsappen erbjuda en bredare och mer innehållsrik fritid för alla barn och unga.

 

Enkäter

Skapa enkäter i ungdomsappen

Den kanske mest efterlängtade funktionen som våra kunder önskat är möjligheten att skapa enkäter. Med vår nya funktion kommer man att kunna få feedback från sina besökare när helst man vill. Man kommer att kunna skapa enkla frågor som ungdomarna kan svara på till fullstora enkäter. Man kan även rikta dessa till specifika grupper eller till deltagare i olika evenemang.

Förslagslåda och direkt feedback

Vi kommer även att skapa en förslagslåda från vart era besökare kan lämna förslag direkt till er fritidsledare om vad de vill se för förändringar och förbättringar på era verksamheter. Dessutom kommer ni kunna mäta intresset och nöjdheten hos era besökare över tid.

Koppla förmåner till enkäter

Ni kommer även att kunna skapa unika förmåner kopplade till era enkäter som de ungdomar som svarar på enkäten får tillgång till. 

 

Skicka meddelanden

Skicka meddelanden med Ungdomsappen

En annan funktion som många av våra kunder efterfrågat är möjligheten att skicka meddelanden till sina ungdomar. Vi kommer att kunna erbjuda er möjligheten att skicka antingen pushnotiser eller interna meddelanden direkt till alla era besökare, eller till specifika grupper. 

Förbättrad och personifierad registrering

Vi kommer även förenkla och förbättra registreringen av ungdomar i appen. Med det nya sättet kommer det bli tydligare för målsmän att kunna förstå vad Ungdomsappen är samt verifiera ungdomen på ett bra sätt. Ni som fritidsgård kommer även ha möjlighet att styra hur registreringen ska se ut genom att kunna lägga till egna fält för exempelvis skola, allergier etc.

Mycket mycket mer…

Detta är bara några av de saker som vi planerat att genomföra under året. Vi jobbar även med förbättringar på de funktioner och tjänster som redan finns. Dessutom tittar vi just nu på möjligheter med olika samarbeten med andra aktörer som kan göra Ungdomsappen till ett ännu bättre och mer effektivt verktyg för er i era verksamheter.

Författare: Johan Wikström

Datum: 10 januari, 2023

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!