För dig som är förälder eller vårdnadshavare

Syftet med Ungdomsappen är att skapa en tryggare, mer delaktig och meningsfull fritid för ditt barn. Vi vet att många unga besöker kommunens fritidsgårdar och mötesplatser varje vecka och därför har vi tagit fram en mobilapp som är direkt anpassad efter din kommuns fritidsgårdsverksamhet.

Vad menar vi med trygghet

Tänk dig en situation där ditt barn råkar ut för någonting hemskt, tänk dig hur frustrerande det skulle vara om du inte blev kontaktad i den situationen. Faktum är att de flesta fritidsgårdar och mötesplatser i Sverige saknar kontaktuppgifter till sina besökare. Det innebär att om någonting skulle hända som kräver att man kontaktar en vårdnadshavare så är det väldigt svårt att göra så. Ofta krävs det att man som personal känner någon som vet vem du är och som kan ta kontakt via omvägar. Med ungdomsappen samlar vi kontaktuppgifter till både ditt barn och till dig som målsman så att personalen vet vem de ska kontakta om någonting skulle hända.

Det är för din skull, för personalens och framförallt för ditt barns skull som kontaktuppgifterna behöver delas och då fungerar Ungdomsappen som ett väldigt bra sätt att göra så.

Vilka uppgifter måste du som vårdnadshavare lämna ut?

Du måste lämna ut uppgifter om ditt namn, din e-postadress och telefonnummer. Om du väljer att godkänna genom Bank-ID måste du även ange ditt personnummer, även om det inte är något som vi sparar eller gör synligt för personalen.

Vilka uppgifter måste ditt barn lämna ut?

Ditt barn lämnar ut samma uppgifter som dig som vårdnadshavare. Det vill säga Namn, e-postadress och telefonnummer. Ditt barn behöver inte ange personnummer.

Vad är det för avtal som du som vårdnadshavare måste godkänna vid användande av Ungdomsappen?

När ditt barn registrerar sig i appen så måste ni godkänna vår integritetspolicy. I vår integritetspolicy framgår det klart och tydligt vilken data vi hanterar om ditt barn och vad vi gör med den data vi samlat in. Du hittar även information om hur ni får all data raderad eller tilldelad er. Du kan läsa vår integritetspolicy här: Vår integritetspolicy

En film om hur man registrerar sig i appen

Vi har skapat en liten film som går igenom hur du och ditt barn registrerar ett konto i Ungdomsappen.

 

Vad menar vi med delaktighet?

När vi pratar om delaktighet så menar vi egentligen två saker. Dels menar vi att ditt barn ska ha mer möjligheter att vara med och påverka innehållet i sin fritid och dels menar vi att fler ska kunna delta i de aktiviteter som finns tillgängliga.
Det är viktigt att barn och unga ska få komma till tals gällande sin fritid och att de kan vara med och påverka det utbud som erbjuds. Genom ungdomsappen kan de chatta med fritidsledare, vara med och bestämma vilka aktiviteter respektive verksamhet ska genomföra samt kunna lämna feedback och önskemål direkt till personalen.

 

Ungdomsappen ska också samla alla aktiviteter, händelser och information på ett och samma ställe så att det blir tydligt för ditt barn vad som händer i kommunen. På så sätt skapar vi en större tillgänglighet till din kommuns utbud.

 

Vad menar vi med meningsfull fritid?

Vi vill såklart att ditt och alla andras barn ska ha en så meningsfull fritid som möjligt. Därför är det viktigt att Ungdomsappen är fylld med saker som de kan göra. Genom Ungdomsappen kan ditt banr förutom att anmäla sig till aktiviteter även låna utrustning av fritidsgården/mötesplatsen. De kan boka lokaler och de kan ta del utav en rad olika erbjudanden som respektive kommun och verksamhet har tagit fram.

 

Har du frågor eller funderingar?

Har du frågor eller funderingar kring Ungdomsappen eller oss som jobbar här. Då är du hjärtlige välkommen att kontakt oss:

Telefon: 0733-302685
Mejl: support@ungdomsappen.se

 

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!