05 G – Jag vill ändra min målsman hur gör jag?

För att ändra ind målsman måste klicka i de fält som finns om din målsman och göra dina ändringar. Du kan ändra alla fält utom perosnnummer. När du har gjort dina ändringar klickar du på knappen “Uppdatera”.

Ändra personnummer på målsman

Om du vill ändra personnummer på din målsman måste du skapa en ny målsman eftersom du inte kan fylla i eller ändra personnumret på en redan existerande målsman. Detta beror på att om du är under 18 år får du inte ha ett konto utan målsmans godkännande.

Du skapar en ny målsman genom att klicka på knappen “Lägg till målsman”. Fyll i information och ange personnummer med 12 siffror i följande format (19451112-1234). För att godkänna den nya målsman måste ni godkänna genom BankID. Klicka på knappen “Godkänn med BankID” och gå sedan till BankID-appen för den person du angivit personnummret för. Godkänn i BankID-appen och återgå sedan till Ungdomsappen. Nu är du klar.

Obs! Glöm inte att radera föregående målsman när du skapat en ny.

Lägga till en målsman

Du kan även välja att lägga till ytterligare målsmän. Du gör så genom att klicka på knappen “Lägg till målsman” och fylla i nödvändig information och sedan klicka på “Spara”.

Författare: Johan Wikström

Datum: 28 oktober, 2021

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!