03 A – Så här anmäler du dig till ett evenemang

För att anmäla sig till ett evenemang så måste du först och främst ha laddat ner Ungdomsappen på din mobil. Du måste även ha skapat antingen ett anonymt konto eller registrerat en profil i appen. Nedan kan du läsa om hur du anmäler dig till ett evenemang med båda alternativen.

Anmäl dig till ett evenemang med ett anonymt konto

Om du har ett anonymt konto (det vill säga att du inte registrerat ett konto på ungdomsappen) kan du ändå anmäla dig själv eller någon annan till ett evenemang. För att se vilka evenemang som finns tillgängliga kan du antingen scrolla i ditt nyhetsflöde för att se om någon av de verksamheter som du valt att följa arrangerar något evenemang. Men det säkraste sättet att se alla evenemang som sker i din kommun är att gå till kommunsidan i appen och klicka på evenemang.

Du ser nu alla evenemang som finns i kommunen. Är det väldigt många evenemang på gång kan du filtrera dem genom att klicka på filter-ikonen. Du kan då filtrera evenemang som är anpassade efter ålder, kön, kategori och om de är gratis.

Välj det evenemang du vill anmäla dig eller någon annan till genom att klicka på evenemanget.

Du kommer nu till informationssidan om evenemanget och kan härifrån genomföra själva anmälan. Du behöver nu fylla i information om den person du vill anmäla till evenemanget. Du behöver ange namn, telefon, ålder och kön på deltagaren. Om deltagaren är under 18 år behöver du även fylla i målsmans uppgifter med namn, telefon och epost. Du anger bara personnummer ifall målsman vill godkänna anmälan med Bank-ID. 

Notering

Du kan även göra en notering och skicka med i din ansökan. Ifall du behöver ange om deltagaren har specialkost eller allergier som personalen bör ha reda på.

Anmäl dig till ett evenemang genom Bank-ID

Du kan nu göra en anmälan genom att använda Bank-ID. (Notera att du måste ange ditt eller din målsmans personnummer för att kunna godkänna med Bank-ID). Du klickar då på knappen “Anmäl med BankID” och behöver sedan öppna BankID appen på den telefon dit personnumret är kopplat. Godkänn ansökan i BankID-appen och kom sedan tillbaka till Ungdomsappen. Nu är det klart!

Anmäl dig till ett evenemang utan Bank-ID

Om du saknar BankID så kan du istället godkänna genom att signera ett dokument, ta foto på dokumentet och sedan ladda upp det genom Ungdomsappen. Gör så här:

  1. Ladda ner det dokument som du eller din målsman måste skriva under. Dokumentet finns tillgängligt i evenemanget och du laddar ner det genom att klicka på knappen för att ladda ner dokumentet. [bild]
  2. Skriv ut dokumentet och skriv under det. Är du under 18 år måste din målsman skriva under. [Bild]
  3. Ta en bild med din telefon på dokumentet när det är underskrivet. [Bild]
  4. Klicka på välj en bild och ladda upp bilden. (Du kan även ladda upp en fil om du istället för att fota dokumentet valt att scanna in det i PDF-format.
  5. Nu är du klar…

Evenemang som inte kräver godkännande

Inte alla evenemang kräver godkännande. Om så är fallet räcker det med att klicka på knappen “Anmäl utan BankID”.

Automatiskt godkännande eller vänta på granskning

Beroende på vilken inställningen personalen satt så kan din ansökan antingen godkännas direkt när du ansökt eller så behövs din ansökan granskas av personalen innan du tilldelas en plats. Detta är upp till respektive verksamhet och evenemang.

Erbjuden plats eller reserv

Om ett evenemang har begränsat med platser finns det två statusar som din ansökan kan ha. Antingen är du antagen och har då fått en plats. Eller så blir du reserv och får statusen Reserv.

Anmäl dig till ett evenemang med ett registrerat konto

Att anmäla sig till ett evenemang med en registrerad profil fungerar i stort sett på samma sätt som när du har ett anonymt konto med den lilla skillnaden att du inte behöver ange någon information om deltagaren då detta redan är sparat och kopplat till det konto som vill göra ansökan.

Författare: Johan Wikström

Datum: 1 november, 2021

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!