Grupper en helt ny funktion i Ungdomsappen

Grupper – En helt ny funktion som förändrar allt i Ungdomsappen

Hej, Johan från Ungdomsappen här. Idag har jag den stora glädjen att presentera en ny tjänst i Ungdomsappen. En tjänst som kommer kunna förändra sättet ni jobbar med era ungdomar på era verksamheter genom ungdomsappen på ett väldigt positivt sätt. Med vår nya tjänst som heter Grupper kommer ni kunna skapa en mer personligare och ett mer dynamiskt innehåll för era besökare.

Vad menar jag med det här? Jo tidigare har alla ungdomar varit endast besökare till era verksamheter utan möjlighet för er fritidsledare att dela upp dem. Det har inneburit att alla evenemang, förmåner, nyheter och innehåll har varit lika för alla, eller i stort sett nästan för alla man har ju kunnat skapa evenemang för ett visst kön och ålder tidigare men dessa evenemang har varit synliga för alla.

Med grupper ändras allt det totalt. Visst ni kan fortfarande skapa evenemang för alla men vill ni exempelvis skapa ett evenemang för bara tjejer i åldern 12-16 år från två av era fyra verksamheter. Då kan ni göra det. 

Eller har ni kanske en HBTQ-grupp där ni inte vill att alla andra som inte ingår i denna grupp ska få ta del utav evenemang riktade gruppen, då skapar ni ett evenemang för HBTQ-gruppen. Då kan bara medlemmar i den gruppen se detta evenemang och anmäla sig till det. 

Vi har bland annat fått in önskemål att HBTQ-evenemang ska vara tillgängliga för både Ickebinära personer och för tjejer. Något som inte varit möjligt tidigare om man inte skapat två separata evenemang, ett för tjejer och ett för ickebinära. Nu kan ni istället lägga till båda dessa målgrupper i samma grupp. 

Ni kan skapa hur många grupper ni vill. Har ni en cafégrupp, en musikgrupp, en tjejgrupp, killgrupp, personalgrupp, you name it. Så kan ni skapa dessa i Ungdomsappen och redan nu börja göra evenemang enbart för dessa.

Se videon om funktionen Grupper här

 

 

Förmåner

Men det finns mer saker man kan göra med grupper. Ni kan exempelvis skapa förmåner för era besökare baserat på vilken grupp de tillhör. Vill ni ha förmåner som endast är synliga och tillgängliga för era tjejer, då skapar ni en grupp med tjejer och skapar en eller flera förmåner kopplat till gruppen. 

Har ni en cafégrupp så kanske de ska få 10% rabatt på dricka eller en gratis bulle på måndagar. Det är upp till er.

Skapa en gruppchatt

När ni skapar en grupp så har ni möjlighet att välja om ni dessutom vill skapa en gruppchatt för den gruppen. Om ni väljer att göra så så kan ni kommunicera med alla medlemmarna direkt genom gruppchatten. Det här gör det möjligt för er att skicka ut meddelanden till alla medlemmar direkt. 

Här är några fler exempel på hur ni skulle kunna jobba med förmåner och grupper.

Skapa en grupp med era stammisar. Ni vet vilka ungdomar ni har som alltid ställer upp och om kommer till gården oavsett väder och vind. Skapa en grupp för dem och ge dem egna förmåner och evenemang. 

Personliga förmåner

Du kanske vill skapa en personlig förmån för en ungdom som gjort något väldigt bra och som förtjänar något lite extra. Då skapar du en grupp för den personen och tilldelar en förmån. Då blir den tillgänglig för hen att använda…

Skapa tävlingar

Ni kan arrangera tävlingar. Gör exempelvis en FIFA-turnering på gården och låt det vinnande laget vinna ett fint pris. Då skapar ni en grupp, lägger till förmånen och lägger sedan till vinnarna när tävlingen är klar. 

Skapa en föräldragrupp

Det här förslaget kom från en av våra kunder. De hade som idé att låta föräldrar registrera sig i appen och sedan skapa en föräldragrupp. På så sätt skulle de kunna bjuda in föräldrar till evenemang och senare även kunna skicka meddelanden direkt till föräldrarna. 

Som ni ser så öppnas det upp en rad möjligheter med grupper på ett sätt som ni inte kunnat jobba med appen tidigare. Men det här är bara början. Under våren och sommaren kommer vi att lansera en rad nya tjänster som alla bygger på att vi kan dela in era ungdomar i olika grupper. Här kommer en liten preview på vad ni kan förvänta er…

Skicka meddelanden till en specifik grupp

Snart kommer vi släppa en helt ny tjänst som möjliggör det för er att skicka push notiser och meddelanden direkt till medlemmar i en grupp. På så sätt kan ni kommunicera med de ungdomar som ni vill nå ut till. Ni skulle exempelvis kunna skicka en påminnelse till alla som ska delta på ett evenemang. Eller ställa en fråga till alla besökare som besökte fritidsgården i går. 

Feedback och enkäter

En annan tjänst som vi kommer att lansera inom kort är möjligheten att kapa feedback från era besökare. Ni kommer att kunna ställa frågor och göra mindre enkäter för att få koll på vad era ungdomar tycker och tänker. Dessa enkäter är såklart också kopplade till grupper så att ni kan ställa era frågor till de som ni vill ska svara. 

Förbättrad och förenklad registrering med möjlighet till att skapa egna fält. 

Ni kommer inom en väldigt snar framtid att kunna bygga era egna registreringsformulär för registrering av ungdomar. Här kan ni exempelvis be era ungdomar välja vilken skola de går på och baserat på det skapa en grupp. Så vill ni exempelvis nå ut till alla ungdomar som går på Västerbyskolan då skapar ni en grupp för dessa och skickar ut den information som ni vill nå ut med…

Som ni ser så kommer grupper att förändra det mesta i appen på ett sätt som jag hoppas kommer göra era verksamheter bättre och mer personliga i Ungdomsappen.

Författare: Johan Wikström

Datum: 27 mars, 2023

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!