Lanseringen av ungdomsappen

Otroligt stort intresse för ungdomsappen vid lanseringen

I september 2021 lanserade vi Ungdomsappen för världen. Det som tidigare bara varit en idé som jag fick med mig under min tid som teamleader i Hässleholm skulle nu bli verklighet. Visst kunde jag ana att många kommuner skulle tycka att det vi håller på med är intressant men jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att mer än 20 kommuner var beredda att signera avtal med oss, redan från start.

Det började som en idé under pandemin

Allt började med att jag under pandemin sökte jobb som teamleader för fritidsledarna i Hässleholms kommun. Väl där fick jag i uppdrag av min chef att ta hand om deras satsning på att ha en mobilapp för alla unga i kommunen. Efter att ha försökt få ordning på den mobillösning som kommunen redan beställt blev jag både frustrerad och arg då jag insåg att vi aldrig skulle kunna lansera något som vi ville ha. Jag frågade då min chef Markus om jag kunde få skissa på en egen idé. Så blev fallet och ett par veckor senare var Markus den första jag pitchade min idé på.

Mycket har hänt på 8 månader

Jag förstod på Markus reaktion att jag var något riktigt bra på spåret och började fundera på om fler kommuner kunde vara intresserade. Sagt och gjort så tog jag kontakt med 100 kommuner runt om i landet för att se om det fanns ett intresse. Totalt svarade 91 att de var intresserade och ville veta mer.

Jag började då inse att det här var någonting som inte bara var en idé utan som faktiskt behövdes ute i verksamheterna runt om i vårt avlånga land. Varpå jag på min fritid började bygga på det som idag är Ungdomsappen.se, det vill säga allt från vårt varumärke, vår mobilapp och vår nya hemsida.

Höll kontakten med många kommuner

Efter att jag kontaktat de 100 kommunerna så var det många som ville hålla kontakten och som ville veta mer om vår tjänst (som bara var en PDF i det stadiet). Kanske var det just de initierade samtalen som jag tog med alla dessa kommuner som gjorde att när vi gick för lansering i september 2021 så hade vi redan 20 kommuner som var beredda att köra med Ungdomsappen i sina verksamheter.

Ett otroligt stöd bland alla fritidsledare

Det har varit så otroligt kul att jobba med att ta fram appen från min sida för jag har kännt ett otroligt stöd från mina kollegor ute i landet. Fritidsledare från alla håll och kanter har varit med och inspirerat mig i framtagandet av mobilappen. Nu hoppas jag att vi kan fortsätta det fina arbetet tillsammans för att göra Sverige till ett tryggare, mer inkluderande och meningsfullt land för alla barn och unga.

Författare: Johan Wikström

Datum: 22 oktober, 2021

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!