Ungdomsverksamheter behöver digitaliseras

Ungdomsverksamhet där man spelar dator

Det finns över 1100 ungdomsverksamheter och fritidsgårdar i Sverige med nästan en halv miljon dagliga besökare ändå är det få verksamheter som vänder sig till unga digitalt och om de använder digitala kanaler så är det nästan uteslutande sociala medier. Något som på sätt och vis både är farliga och opassande att använda, speciellt för offentliga ungdomsverksamheter.

När vi gjorde en kartläggning över Sveriges alla ungdomsverksamheter under våren 2021 (totalt har vi kartlagt 91 kommuner och 322 verksamheter). så kom vi fram till att endast 20 % av alla verksamheter hade någon form av medlemskapsregister och att nästan 99% endast använde sociala medier som sitt enda digitala kommunikationsmedel. Samtidigt visar andra undersökningar på att endast 14% av kommunernas ungdomar tar del av verksamheternas innehåll på just sociala medier.

Andra digitala kanaler för ungdomsverksamheter

Tanken med Ungdomsappen är att vi ska skapa en ny, direkt och mer trygg kanal för ungdomsverksamheter att kunna kommunicera med sina besökare. Ungdomsappen med sitt nyhetsflöde gör det möjligt för kommuner och verksamheter att nå ut med nyheter, information och evenemang till alla unga i kommunen. Dessutom kan unga använda appen för att besöka verksamheter, låna saker och boka lokaler. På så sätt skapas det ett större användningsområde för ungdomarna så att de faktiskt både laddar ner appen och använder den regelbundet.

Boka in ett personligt möte för er ungdomsverksamhet

Vill du boka in ett personligt möte med oss där vi kan berätta mer om hur Ungdomsappen kan hjälpa till i er verksamhet. Kontakta oss på:

Telefon: 0733 30 26 85

Epost: support@ungdomsappen.se

Eller fyll i kontaktformuläret på vår kontaktsida: Klicka här för att komma till vår kontaktsida.

Senaste Nyheter

Senaste Nyheter

Till alla nyheter

Kom igång redan idag!